"Moed is een beloning op zich"
Moed

Christel Hafmans

'Christel, je doet je naam eer aan. Je bent kristalhelder en je ziet altijd oplossingen', zei een klant toen Christel afscheid nam van haar eerste bedrijf.

Ze is op haar 25ste gaan ondernemen en heeft 10 jaar met een compagnon binnen PeopleOnline gebouwd aan diensten rondom bedrijfsgezondheid met als doel dat medewerkers zelf de regie nemen over hun gezondheid. In 2004 won dit bedrijf de PersoneelsInformatie Innovatieprijs en in 2012 won het de prijs voor het beste verzuimvolgsysteem van Nederland. Dit bedrijf had veel klanten uit de gezondheidszorg en zorgde ervoor dat de gehele keten rondom bedrijfsgezondheid werd geïntegreerd. Hierdoor beschikten alle betrokkenen in de keten over de juiste informatie op het juiste moment, waardoor zij oprechte keuzes konden maken. 

Nu is het Christel haar taak om samen met zorgondernemers mogelijkheden voor helende gezondheidszorg glashelder te maken. Door samen te werken kunnen we goed zorgen voor onszelf en mensen ondersteunen bij het helen en voorkomen van trauma’s en gezondheidsklachten. We delen onze levenslessen en zo brengen we een beweging bij mensen op gang om te gaan voor ‘Welzijn voor het Leven’. Zo draagt mijn welzijn bij aan jouw welzijn.


Laat jouw vuur aanwakkeren door Christels verhaal

Het is 21 december 2012. Mijn huidige werk maakt me niet meer gelukkig. Ik wil meer ruimte voor zelfontplooiing en werk doen dat voor mij betekenisvol is. Ik heb weer een hele onrustige nacht. Deze keer is mijn man niet thuis en ik blijf dubben. Ik kan mijn slaap niet vatten. Ik voel mijn loyaliteit naar mijn collega’s en ook de financiële angst. Ik ben toch eigen baas en ik verdien nu toch goed, waarom wil ik dan iets anders? De ochtend breekt aan en ik kies: ik ga stoppen. Dit keer geen plan, alleen mijn intuïtie.

Begin februari 2013 heb ik mijn deel van het bedrijf verkocht en al mijn werk overgedragen. Trots dat de gehele organisatie zo transparant is dat ik mijn werk eenvoudig aan anderen kan toevertrouwen. Maar ook vreemd om te zien dat ik zo snel gemist kan worden.

Eerst volgt een periode van reizen en flink last hebben van de spanning die ik heb opgebouwd. Daarna voel ik me vrij. En dan komt de twijfel: Wat ga ik doen? Ga ik werken in loondienst of blijf ik zelfstandig ondernemen?

Na een verzoek van een relatie ga ik hem helpen bij het herinrichten van zijn organisatie zodat er binnen zijn bedrijf ruimte komt voor ‘natuurlijk leiderschap’. Ik ga creatieve ontwikkelsessies faciliteren om zowel klanten als toeleveranciers bij vernieuwingsprocessen te betrekken. Dit resulteert in de geboorte van mijn bedrijf Zuiver Ondernemen. Ik voel me dankbaar dat ik nu het werk doe dat me fascineert en waarin ik mijn opleidingen en jarenlange ervaringen kan gebruiken.

Dan wordt het 2017. We zijn gezegend met de zwangerschap van onze tweede zoon. Tijdens de bevalling krijg ik complicaties. Ik kan niet tillen, zitten en staan. Ik kan mijn werk niet langer doen. Ik doorloop een uitgebreid en lang medisch traject. Ik baal van de lange wachttijden tussen afspraken van verschillende specialisten door. Ik zie mijn artsen en therapeuten stoeien met de tijdsdruk die ze ervaren. Ik zie ook dat zij sommige zaken graag anders zouden willen.

Verschillende zorgprofessionals hebben mij ieder voor een stukje in mijn herstel geholpen. Ik heb ondervonden dat elke zorgprofessional uniek is met zijn eigen kennis, kunde en levenservaring. Ik voel echter ook dat het veel energie en geld voor iedereen zou opleveren als mijn verschillende zorgprofessionals meer zouden samenwerken en zo hun unieke bijdrage leveren aan het geheel.

Dankzij mijn beperkingen realiseer ik me dat ik voluit wil genieten van mijn leven en werk wil doen dat impact heeft. Ik voel in iedere cel van mijn lijf dat Zuiver Ondernemen goed is voor jou als zorgprofessional en dat dit goed is voor de mensen die jij helpt. Dit vormt mijn drijfkracht binnen Zuiver Ondernemen. 

 


 

Zuiver Ondernemen

Zuiver Ondernemen is een plek waar zorgprofessionals uit zowel de reguliere als de alternatieve gezondheidszorg harmonieus samenwerken en goed voor zichzelf zorgen. Hierdoor versterken ze elkaar met hun unieke expertise, waardoor ze mensen nog beter kunnen helpen en een reële financiële vergoeding voor hun diensten kunnen vragen.

De wetenschappelijke, praktische en spirtuele geneeskunde komt zo samen. Dit zorgt ervoor dat mensen zelf op alle facetten van het leven de weg kunnen vinden en hierin hun eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen. Een weg om jezelf te 'helen'.

Deze weg, die ik zelf doorloop, blijft me boeien.

Zorg goed voor jezelf en je kunt anderen nog beter helpen. 

Als ik collega’s vraag: 'Wat zijn mijn talenten en kwaliteiten?' dan zeggen ze: ‘Je bent anders en niet in een hokje te plaatsen'. Is 'anders zijn' erg?

Waarin ben ik dan anders? Ze zeggen:

  • ‘Je kiest niet de weg die iedereen kiest’.

  • ‘Je durft te benoemen wat je ziet en wat het met je doet. Niet altijd fijn, maar wel verbindend en het helpt mij verder'.

  • ‘Je ziet altijd mogelijkheden en je denkt heel snel. Soms overdondert het me en duurt het even voordat bij mij de puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Daarna begrijp ik wat je voor ogen hebt’.

  • ‘Je zet aan tot actie en als het nodig is zet je je schouders eronder en bouw je mee’.

  • ‘Je bent echt gepassioneerd waar je mee bezig bent. Je enthousiasme is aanstekelijk’.

  •  ‘Op ondernemend gebied weet je overal wat van, of weet je de juiste mensen erbij te betrekken’.

  • ‘Je hebt nare ervaringen met eerdere samenwerkingen en dat zorgt ervoor dat je zo goed weet wat er nodig is voor een succesvolle samenwerking. Veel mensen zouden door negatieve ervaringen dit werk niet meer doen. Jou maakt het sterker en daardoor betekenisvoller voor de gezondheidszorg.

  • 'Je hebt het lef om een leiderschapsrol op je te nemen. Als het lastig is, ga je gewoon met kleine stapjes door. Je kunt goed beslissingen nemen en bij nieuwe inzichten stel je de vervolgstappen bij’.

Als ik dit hoor, ben ik er eigenlijk best trots op om 'anders' te zijn. Zodra we vastzitten komen er altijd weer mogelijkheden op ons pad. Dat is mooi om te zien. Als hooggevoelige denk en handel ik vanuit ‘het gezamenlijke belang’ en heb ik voelsprieten om te toetsen of het geheel klopt.

Toen ik afstudeerde voor Bedrijfskunde zeiden de professoren: 'Christel is een praktische wetenschapper. Voor Christel is niets zo praktisch als een goede theorie'. Ik voel me dan ook geen echte wetenschapper en al helemaal geen 'alles weter'.

Ook ik kan het niet alleen!

Ik ben nieuwsgierig, leergierig en gedreven. Mezelf blijven ontwikkelen, dat zal nooit stoppen. Ik ben een leerling en meester in één. Mijn twee zoons zijn mijn grootste meesters, waarvan ik leer en waarvan ik geniet. Al vind ik hun spiegels soms ook lastig.

Synchroniciteit, daar houd ik van.

Ik geniet van het gevoel dat ik krijg als samenwerking gericht is op een gezamenlijk doel en dat het zo goed gaat dat het lijkt alsof alles op elkaar is afgestemd. Als dat gebeurt dan werken zorgprofessionals niet alleen samen met elkaar, maar dan zie ik ook dat ieders eigen werk groeit en ieder creatiever wordt.

Ik geloof dat we samen alles kunnen bereiken. Samen maken we zaken die ogenschijnlijk onmogelijk lijken mogelijk.

"It always seems impossible, untill it's done."